Slaap challenge

Slaap challenge  

Door middel van de Slaap-challenge helpen we kleine aanpassingen in de levensstijl aan te brengen die een groot effect teweegbrengen.

Het is een laagdrempelige en speelse manier om verbeteringsplannen op het gebied van slaapgezondheid in de praktijk te brengen en dient als een uitstekende opvolging van de slaapworkshop. Want met de slaapworkshop voorkom je dat medewerkers na enkele dagen weer terugvallen in oud-gedrag.

De slaap-challenge wordt in teamverband gehouden en beslaat een periode van vier weken.

slaap challenge

De eerste stap is om gewoontes in kaart te brengen die een ongezond slaappatroon veroorzaken. Dit vormt het vertrekpunt voor de slaap-challenge.

Stel, te laat naar bed gaan blijkt een probleem te zijn in de organisatie, dan wordt op tijd naar bed gaan het onderwerp van de challenge.

Twee weken lang staan onderwerpen als bewegen, pauzes nemen, snoozen, op tijd naar bed of telefoon wegleggen voor bedtijd op de kaart. Per team wordt gewerkt met maximaal twee gezonde slaapgewoontes, bijvoorbeeld pauzes nemen en telefoon wegleggen voor bedtijd. We maken gebruik van nudging om gezond gedrag op een positieve manier te stimuleren.

Na twee weken worden de resultaten geëvalueerd… en wordt de winnaar van de slaap-challenge bekend gemaakt.

slaapscan organisatie
Klik op de afbeelding voor meer informatie over de snelle slaapscan voor organisaties
slaaptraining werk
Klik op de afbeelding voor meer informatie over het drie maanden slaapplan voor medewerkers
slaapworkshop
Klik op de afbeelding voor meer informatie over eenmalige slaapworkshops