Dag 8: Je overtuigingen

Misschien ken je het boek “Think rich, grow rich” van Napoleon Hill wel. Of “The secret”, een documentaire op Netflix die vaak aangeraden wordt als het om persoonlijke ontwikkeling gaat. Allemaal gebaseerd op de wet van de aantrekkingskracht. 

Nu ben ik zelf niet per se van het in hokjes denken. Van mij hoeven niet alle beestjes een naam te hebben, omdat het principe onder de theorie veel belangrijker is. Deze week gaan we aan de slag met je “lines”. Dat zijn de overtuigingen die jij over jezelf en over je kunnen hebt. 

Wanneer het over nieuwe gewoontes gaat, is dit een ondergeschoven kindje. Ik geloof dat je gedrag makkelijker aan te passen is, als dit overeenkomt met de gedachten die je hebt over jezelf. En vice versa. Je brein gaat namelijk altijd op zoek naar bewijs voor wat jij denkt dat waar is. Nog een beetje vaag? Ga snel aan de slag!

Wanneer je na de opdracht nog niet uitgekeken bent, is het een idee om je bewust te worden van de lines die je al over jezelf hebt/had, maar waar je nooit bij stil gestaan hebt. Volgens welke overtuigingen leef jij?