Introductie van deze training

3 Disclaimers

Je zult in actie moeten komen

Net zoals een voetballer geen profvoetballer wordt als hij alleen maar documentaires ervan kijkt en je niet beter wordt als je alleen het recept van je medicijnen leest, ga je ook niet beter slapen als je alleen deze online videoserie volgt zonder er wat mee te gaan doen. Nou zijn de praktische tips die je in deze training krijgt ontelbaar, maar het is aan jou om ze te integreren in jouw leven.

Leer je eigen knoppen kennen

Iedereen is anders en elk lichaam reageert anders op bepaald gedrag. Wat voor jou werkt, hoeft niet voor jouw buurman te werken en andersom geldt dat ook zo. In deze training krijg je de beste informatie en adviezen vanuit verschillende invalshoeken aangereikt. Aan jou de taak om erachter te komen wat daarvan voor jou werkt. Zo leer je de knoppen bij jezelf kennen waar je vervolgens aan kan draaien, zodat jij aan het einde van de cursus je nachtrust optimaal benut. 

Kiezelsteentjes

Het zijn vaak de kleine kiezelsteentjes die de auto in het ravijn laten slippen… Dat betekent dat verschillende kleine gedragingen in je leefstijl al kunnen leiden tot een slechte nachtrust. Denk aan een half uur later naar bed gaan, 10 minuten snoozen, 1 extra glas alcohol… Gelukkig werkt het andersom ook zo. Voor een goede nachtrust is het dus niet noodzakelijk dat er rotsen worden verschoven, maar juist om die kleine kiezelsteentjes te leren kennen en deze te vermijden.

Dit leer je in deze training

slaaptraining werk

In deze cursus leer je om te gaan met negatieve gedachten in bed, je leert ook spanning te herkennen, en na het volgen van deze cursus weet je ook wat je moet doen als jij nog ‘aan’ staat in bed. 

Goed slapen is een combinatie van meerdere helpende factoren. Ontspanning enerzijds, maar ook het maken van gezonde keuzes, en daarbij een deel mindset. Deze cursus is zo ontworpen dat alles aan bod komt. 

Na het volgen van de online videoserie en het doen van de oefeningen lig je sowieso met een relaxter gevoel in bed en ben je meerdere fijne slaapervaringen rijker. Heel veel succes en tot snel.

Giel Beelen vertelt over zijn wereldrecord radio maken en daarbij wakker zijn

Het wachtwoord voor deze video is SGW2023

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

De modules in deze cursus geven inzicht en tools in de meest voorkomende slaapproblemen, zoals problemen met in- of doorslapen, te vroeg wakker worden, piekeren in bed en te laat naar bed gaan.

Je kunt de verschillende modules dus los van elkaar volgen. Als je wilt, kun je beginnen bij de module die je het meest interessant vindt. Je zal het meeste resultaat boeken als je de opdrachten bij de verschillende modules in de praktijk brengt, maar je kan zoveel tijd in de bijbehorende oefeningen steken waarvan je zelf denkt dat het nodig is. 

slaapexpert Alies Coster
Docent: Drs. A. Coster MSc.
 

Alies Coster heeft Klinische Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is werkzaam als psycholoog en slaapexpert. Ze heeft al vele mensen geholpen met (ernstige) slaapproblemen en traint nu andere professionals om kwalitatief en passend slaapadvies te kunnen geven. Haar droom is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te inspireren en helpen met een goede nachtrust. Slaap is namelijk de basis van zowel fysiek als mentaal welbevinden. Alies deelt haar slaapkennis twee keer per maand voor het tijdschrift Margriet en vertelt regelmatig over slaap op TV en op de radio.