Introductie van deze cursus

3 disclaimers

Je zult in actie moeten komen

Net zoals een voetballer geen profvoetballer wordt als hij alleen maar documentaires ervan kijkt en je niet beter wordt als je alleen het recept van je medicijnen leest, ga je ook niet beter slapen als je alleen deze online videoserie volgt zonder er wat mee te gaan doen. Nou zijn de praktische tips die je in deze training krijgt ontelbaar, maar het is aan jou om ze te integreren in jouw leven.

Leer je eigen knoppen kennen

Iedereen is anders en elk lichaam reageert anders op bepaald gedrag. Wat voor jou werkt, hoeft niet voor jouw buurman te werken en andersom geldt dat ook zo. In deze training krijg je de beste informatie en adviezen vanuit verschillende invalshoeken aangereikt. Aan jou de taak om erachter te komen wat daarvan voor jou werkt. Zo leer je de knoppen bij jezelf kennen waar je vervolgens aan kan draaien, zodat jij aan het einde van de cursus je nachtrust optimaal benut. 

Kiezelsteentjes

Slechts één gouden tip voor een goede nachtrust bestaat niet. Het zijn vaak de kleine kiezelsteentjes die de auto in het ravijn laten slippen. Dat betekent dat verschillende kleine veranderingen in je leefstijl al kunnen zorgen voor een top resultaat. Voor een goede nachtrust is het dus niet noodzakelijk dat er rotsen worden verschoven, maar juist om die kleine kiezelsteentjes te leren kennen.

In deze cursus leer je om te gaan met negatieve gedachten in bed, je leert ook spanning te herkennen, en na het volgen van deze cursus weet je ook wat je moet doen als jij nog ‘aan’ staat in bed. 

Goed slapen is een combinatie van meerdere helpende factoren. Ontspanning enerzijds, maar ook het maken van gezonde keuzes, en daarbij een deel mindset. Deze cursus is zo ontworpen dat alles aan bod komt. 

Na het volgen van de online videoserie en het doen van de oefeningen lig je sowieso met een relaxter gevoel in bed en ben je meerdere fijne slaapervaringen rijker. Heel veel succes en tot snel.

Alies Coster

Slaapexpert

In gesprek met Giel Beelen over zijn wereldrecord radio maken en daarbij wakker zijn

Het wachtwoord voor deze video is SGW2021

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

De cursus bestaat uit drie modules die gaan over ontspanning in bed en gezonde slaapgewoontes. Verschillende experts schuiven aan en ook komen externe factoren (zoals een snurkende partner of extreme temperaturen) en leer je over slaapstoornissen. 

Je kunt de drie modules dus los van elkaar volgen. Als je wilt, kun je beginnen bij de module die je het meest interessant vindt. En je kan zoveel tijd in de bijbehorende oefeningen steken waarvan je zelf denkt dat het nodig is. 

Deze cursus is het startsein om voor jezelf te kiezen

Ben je er klaar voor?

Hier alvast een preview van de eerste twee pagina’s van het werkboek.