Nachtje doorgehaald? Zo kom jij je werkdag door
Waarom je vannacht niet geslapen hebt? Dat kan van alles zijn, en dat is jouw privé dingetje. Misschien lag je te piekeren, of lag je wakker door je baby (of die van de buren). Misschien leek het je een leuk idee om je weer eens 18 te voelen en een nachtje te stappen, of wilde je per se wakker blijven voor de super bowl finale op TV. Enfin, de overeenkomst tussen deze scenario’s is dat het overleven van je (werk)dag een flinke uitdaging gaat worden.

 

De ‘how to-tips’ die ik nu met je ga delen, kunnen je helpen om je dag enigszins te redden, waardoor je toch nog redelijk kunt presteren, maar uiteraard nog altijd niet op een normaal niveau. 

 

OM 7 UUR GAAT JE WEKKER, HOLY SH*T…

We hebben allemaal de neiging om de ‘snooze button’ te gebruiken. Doe dit niet. “De 7 tot 10 minuten extra slaap die je krijgt, zijn niet verkwikkend”, zegt Orfeu Buxton, professor van de slaapfaculteit van Harvard Medical School. Zet je wekker gewoon zo laat mogelijk en sta dan meteen op.

 

“Één voordeel: ons brein probeert ons te helpen en er het beste van te maken”

TREK IN VET

Ja, natuurlijk roept jouw lichaam om extra suikers! Maar later op de dag zullen deze voe-dingsmiddelen je alleen maar meer slaperig maken, wanneer je last krijgt van de ‘crash’. Ga dus voor gezond: granen, eiwitten en fruit.

 

HET IS LASTG SLAPEN ALS JE OP DE WC ZIT

Cafeïne geeft je slechts een tijdelijke ‘high’, én zorgt er bovendien voor dat je energiedip daarna extra hard aankomt. Drink in plaats daarvan iedere 30 minuten twee volle glazen ijskoud water. Het koude water zal je wakker houden, en bovendien zul je erg vaak moeten plassen. Het is lastig slapen als je op de wc zit.

GA NAAR BUITEN EN BEWEEG

Een korte wandeling in de buitenlucht is al voldoende om je bloeddruk te verhogen en je een energieboost te geven. Als je deze tip leest, dan vraag je je waarschijnlijk af wie dit in he-melsnaam bedacht heeft, maar het werkt dus écht!

 

GEEF JEZELF EEN KLEINE GEZICHTSMASSAGE

Dit is een fantastische methode als je moe bent of vermoeidheid voelt opkomen. Het klinkt misschien ‘grappig’, maar de beste manier om dit te doen is door aan je oren te trekken en een paar keer aan de onderkant van je neus te drukken. Dit activeert je brein en daardoor zul je je minder moe voelen.

 

Wat gehad aan deze ‘How to’? Deel het met anderen door op de sociale iconen hieronder te klikken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *